ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ


ΔΡΑΣΗ 3.1 ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ 2022

Ο Σύλλογος Μελισσοκόμων Αττικής υλοποιεί δωρεάν τριήμερο πρόγραμμα εκπαιδεύσεων μελισσοκόμων, στο πλαίσιο της δράσης 3.1 «Ταχύρρυθμες εκπαιδεύσεις μελισσοκόμων του προγράμματος για τη βελτίωση των γενικών συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για το έτος 2022, σε εφαρμογή του Καν. (ΕΕ), αριθ. 1308/2013».

Ημερομηνίες υλοποίησης: 9, 10 και 11 Μαΐου 2022

Τόπος διεξαγωγής: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΚΕΜΜΕ. ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, Λουκή Ακρίτα 4, Ν. Ερυθραία

Για τη συμμετοχή του, ο κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να αποστείλει ηλεκτρονικά στη διεύθυνση melissokomoi@gmail.com, συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες:

Αίτηση συμμετοχής (επισυνάπτεται)

 Υπεύθυνη δήλωση (επισυνάπτεται)

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από μελισσοκόμους έως την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με πρώτο κριτήριο την ιδιότητα μέλους του Συλλόγου και δεύτερο τη χρονική σειρά υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

Στο τέλος του προγράμματος θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 6977675384.


ΔΡΑΣΗ 3.1 ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ 2022

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα, 9 Μαΐου 2022, ώρες: 16:00 - 21:00

  • Μέθοδοι εντατικής εκμετάλλευσης μελισσοσμηνών
  • Βιολογική μελισσοκομία (όροι και προϋποθέσεις)

Εισηγητής: Γ. Γκόρας, Επίκουρος Καθηγητής, Εργαστήριο Σηροτροφίας & Μελισσοκομίας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τρίτη 10 Μαΐου 2022, ώρες: 16:00 - 21:00

  • Εθνική και κοινοτική νομοθεσία (Πρόγραμμα βελτίωσης παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων μελισσοκομίας, άμεση προμήθεια μικρών ποσοτήτων μελιού από τον παραγωγό, κλπ.)
  • Πιστοποίηση μελισσοκομικών προϊόντων (ΠΟΠ, ΠΓΕ)

Εισηγητής: Γ. Γκόρας, Επίκουρος Καθηγητής, Εργαστήριο Σηροτροφίας & Μελισσοκομίας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022, ώρες: 16:00 - 21:00

  • Παραγωγή σύνθετων προϊόντων με βάση τα προϊόντα της κυψέλης (π.χ. καλλυντικά, προϊόντα διατροφής, φάρμακα, κλπ.)
  • Τυποποίηση - Εμπορία - Προώθηση - Σήμανση των μελισσοκομικών προϊόντων

Εισηγητής: Γ. Γκόρας, Επίκουρος Καθηγητής, Εργαστήριο Σηροτροφίας & Μελισσοκομίας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών