ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ 11/2019


Σκοπός του προγράμματος: Η αποτελεσματική εμπορική προώθηση και διάθεση των προϊόντων της μέλισσας, η ενημέρωση σε θέματα ασφάλειας γύρω από τη μέλισσα και τα προϊόντα της, η ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τον κόσμο της μέλισσας. Το πρόγραμμα είναι διαδραστικό και θα διατεθεί επαρκής χρόνος για συζήτηση.

Τόπος διεξαγωγής: Άστυ Αιγυπτιωτών Ελλήνων, Πλατεία Ηρώων 7, Κηφισιά

Έναρξη: Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019

Λήξη: Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019

Χρονική διάρκεια: 7 ώρες

Ομάδα-στόχος: Μέλη του Συλλόγου μας, μέλη άλλων Μελισσοκομικών Συλλόγων, επαγγελματίες μελισσοκόμοι, ερασιτέχνες μελισσοκόμοι, υποψήφιοι μελισσοκόμοι, απλοί φίλοι της μέλισσας.

Γνωστοποιείται ότι μελισσοκομικά είδη, προσφορά από επώνυμους προμηθευτές, θα διατεθούν δωρεάν στους μετέχοντες με κλήρωση.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με πρώτο κριτήριο την ιδιότητα μέλους του Συλλόγου και δεύτερο τη χρονική σειρά υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

Για τη συμμετοχή του, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει:

  • Να αποστείλει συμπληρωμένη αίτηση συμμετοχής ηλεκτρονικά στη διεύθυνση melissokomoi@gmail.com. Για την αίτηση συμμετοχής πατήστε ΕΔΩ. Εναλλακτικά, λόγω αυξημένης ζήτησης, μπορεί να συμπληρώσει την αίτηση συμμετοχής στον τόπο διεξαγωγής του προγράμματος.
  • Να καταβάλλει το συμβολικό ποσό των 15 ευρώ, στον λογαριασμό IBAN: GR3002603670000380200514086, Τράπεζα: Eurobank, Δικαιούχοι: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, με την αιτιολογία «Επιμόρφωση» ή στον τόπο διεξαγωγής του προγράμματος. Το πρόγραμμα προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στα μέλη του Συλλόγου μας.

Στο τέλος του προγράμματος θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6977675384 (Πρόεδρος κα Μαρία Κοκκίνου).



ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019

16:30 - 17:00 Προσέλευση - εγγραφές

17:00 - 17:45 Τυποποίηση-ετικέτα και επισήμανση-εξαγωγές μελιού. Ν. Μπαρτζής, Τυποποιητής, έμπορος μελιού.

17:45 - 18:30 Φορολογικές υποχρεώσεις αγροτών-μελισσοκόμων. Μ. Χελιώτης, Οικονομολόγος, Λογιστής Α΄ τάξης.

18:30 - 18:45 Διάλειμμα

18:45 - 19:30 Παράγοντες κινδύνου στο μέλι. Ορθή διαχείριση της παραγωγής για την αποτροπή τους. Ε. Τσάλου, Κτηνίατρος DVM, MSc Public Health, Υποψήφια Διδάκτορας Τμήματος Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

19:30 - 20:15 Δασικές πυρκαγιές και μελισσοκομία. Κ. Γρίβας, Γεωπόνος.

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019

17:00 - 17:30 Μελισσοκομία σε κτίρια και πάρκα στον αστικό ιστό: το παράδειγμα του Κτήματος Συγγρού. Π. Σκοτειδάκης, Γεωπόνος, τ. Πρόεδρος ΙΓΕ.

17:30 - 18:30 Η σημασία των εργαστηριακών αναλύσεων για την ποιότητα του μελιού και ο έλεγχος των αποτελεσμάτων. Η ορθή επισήμανση και η εφαρμογή των απαιτήσεων HACCP για τη σύννομη διάθεση του μελιού. Ν. Ηλιόπουλος, Χημικός MSc, Δ/ντής εργαστηρίου HELLASCHEM.

18:30 - 18:45 Διάλειμμα

18:45 - 20:00 Αλλεργία στα υμενόπτερα - Αντιμετώπιση και θεραπεία. Ν. Μήκος, Αλλεργιολόγος, επιμελητής Α΄ Λαϊκού Νοσοκομείου.